Drömmen om Florida

Många amerikanare drömmer om att tillbringa i alla fall några månader om året på varmare ort, speciellt om de är pensionerade. Därför har man byggt många lägenheter i Florida, för att kunna ta emot strömmen.

MU74-natur i FloridaOm man tar en stad som Miami i Florida så fungerar det på ungefär samma sätt som i de flesta storstäder. Ju närmare centrum man kommer, desto dyrare lägenheter i Florida hittar man. Men om man drar sig bara något längre ut i förorterna så faller priserna betydligt. Det är här som medelklassen väljer att bo. Här har man ett bra läge med relativt korta avstånd ner till Downtown.

Under den stora krisen i USA för några år sedan fall priserna på lägenheter i Florida ganska rejält. Den trenden har nu vänt och man kan börja se en framtid för investeringar. I Miami, Florida, kan man ofta förvänta sig en värdetillväxt på runt fem år. Detta gäller för de bostäder som inte ligger allra högst upp i prisklasserna.

Om man har för avsikt att själv bo i Florida under vissa delar av året, eller om man redan har hittat en hyresgäst, kan man köpa tomma lägenheter i Florida. Men tack vare att det är ett så populärt investeringsobjekt, kan man också köpa en lägenhet med adminstration och hyresgäst inkluderad. I princip betalar man bara kostnaden och så tar de hand om allt det praktiska. Eftersom detta är en vanlig situation så har man goda resurser.

Lägenheter i Florida kan variera ganska mycket i pris, här finns det plats för alla. Klimatet och närheten till havet i Florida lockar många personer. Men det finns stora möjligheter att investera i en lägenhet utan att det kostar allt för mycket. När man sedan har en långtids hyresgäst kommer allt att betala för sig själv, och man kan även tjäna pengar på det.

I de delar av Miami som ligger lite längre bort från centrum har prisökningen gått lite långsammare än mitt inne i stan. Detta innebär naturligtvis att de lägenheter i Florida som finns här inte ökar i värde lika fort som de något dyrare. Men trenden går definitivt uppåt, inte bara i Florida men i hela världen. Fastighet är en relativt säker investering, och när man köper genom en mäklare som också kan ordna med hyresgäster är det nästan som att få allt serverat på ett fat. Har man inget större lån kan man tjäna pengar både nu och på sikt.

Leave a Reply