Hur du förblir motiverad

Folk har gjort enastående insatser bara för att de var motiverad. Tänk bara på de som bestiger Mont Everest och liknande bragder. Det kan ta år av förberedelser och försakelser för att de ska nå fram till toppen. Något liknande kan du säga om en del chefer eller toppförsäljare. De har nått så långt det bara går tack vare sin motivation. Många gånger har det inneburit hårt arbete och ett visst offer. Men om du har en anledning till att göra en sak så blir det lättare.

Företag vill ha folk som är motiverade. De behöver bra medarbetare som kan ge något på jobbet. Samtidigt så vet de att även ledningen måste ge något i gengäld, du kan säga att det är ett utbyte av tjänster. Om en post är tillräckligt attraktiv så kan du också lyckas få dit den absolut bästa personen. I alla fall om du sköter din rekrytering på rätt sätt. 

Hur du hittar motiverad personal

Det är viktigt att ta hand om rekryteringen, speciellt om du vill ha någon speciell. Eller rättare sagt, om du behöver en viss sorts personlighet med en särskild kunskap eller erfarenhet. Det är inte alltid du direkt vet vem du vill ha, eller vem som kan vara bäst för jobbet. Därför kan det vara bra att samarbeta med en rekryteringsbyrå, någon som gör grovjobbet åt dig. UrbanUrban – HR Rekrytering i Stockholm på sitt allra bästa. 

De vet vad de ska se efter. Samt var de ska titta. En bra rekryteringsfirma är ständigt vaken och öppen. De samlar på sig information och kontakter, som de sedan kan använda vid tillfälle. Samtidigt så tar de sig tid att lära känna företaget som söker personal. Om du vet precis vad de vill ha så blir det enklare att hitta fram till bra kandidater. Lär dig mer om motivation: https://www.urbanurban.se/blogg-posts/motivation-pa-jobbet

Allt det här tar tid, och det är en annan anledning till att du ska anlita proffs. De vet precis vilka metoder som fungerar, hur du ska utforma annonser, och så vidare. När de tar sig tid att först lära känna ditt företags behov och målsättningar så förstår du att det kommer att gå bra. 

Effektiv rekrytering på sitt allra bästa

Många företag börjar inse hur viktigt det är med rekrytering. Du måste ha något att erbjuda dina anställda. De måste få en bra anledning till varför de ska ansöka om en post hos just dig. Det är inte fråga om att vara tacksam för att du har ett jobb, även om det kanske är sant ibland. Men nu har det blivit ännu viktigare att sälja sig själv. Kan bra skolor påverka rekrytering? Intressant debatt i GP

Vare sig det är skolan eller annat påverkar rekryteringen så är det viktigt för företaget att känna till sina målsättningar. För då är det enklare att välja den rätta personen för ett visst jobb. Det finns flera olika personlighetstyper. En del låter kandidaterna testa sig redan under rekryteringen. De vill veta om de är ledartyper eller någon annan av de personligheter som finns. Orsaken är att då blir det lättare att jobba tillsammans och hela avdelningen blir mer produktiv. 

Håll dig motiverad

När du är motiverad finns det få saker som kan stoppa dig. Du bara vill göra den där saken eller fullfölja en viss uppgift. Eller så är det mer en fråga om att inte ge upp. Att jobba tills allt är färdigt, bli klar till den där tidsfristen och leverera det som kunden vill ha. Det är alltså väldigt viktigt att inte förlora motivationen. SVT tar upp frågan om hur du behåller motivationen på jobbet. 

Det är klart att allting måste balanseras på ett bra sätt. Du är inte livegen eller skyldig din arbetsgivare allt för mycket. Men bara du gör det som är avtalat så har du kommit långt. Kanske inte till punkt och pricka. Det flyter mycket bättre på en arbetsplats när alla är redo att ge lite extra. Ibland de anställda, andra gånger arbetsgivaren. Hitta en rytm som passar alla och som leder till trivsel. 

Helst ska du orka jobba på samma ställe under lång tid. De flesta anställningar är tillsvidare, och då är det viktigt att upprätthålla motivationen. Att må bra och trivas på jobbet är inte en lyx som det ibland framstår som. Egentligen borde det vara en av de grundläggande rättigheterna. 

Ett nära samarbete

Företaget kan göra mycket för sina anställda. Till att börja med är det viktigt att redan från början diskutera vad posten innebär. Vilket ansvar den för med sig och vad företaget förväntar sig. Även kandidaten måste tänka på vad hen är intresserad av, och tanken är att de två ska mötas. Med bra rekrytering är det lättare att passa ihop rätt kandidat med en post där hen kan trivas. För att lyckas med det är det viktigt att ha ett nära samarbete med företaget redan på ett tidigt skede i processen.